tisdag, december 22, 2009

Tylers adventskalender

Det är roligt att försöka ställa till det för Tyler, försöka lura honom med listiga gömmor. Vi har liksom en liten adventskalender i år med dolda minipreparat.

Här hade jag gömt en tuss med en liten ynka bloddroppe på i nyckelhålet. Just dörrar, trösklar och liknande är alltid bra och intressant att slänga in som extra utmaning då och då. Syftet är att man ska veta att hunden söker redan från startpunkten när den släpps in i ett rum och inte bara rusar rakt in i ett rum, ivrig att söka, och missar det. Det gäller att vara med i matchen från början, ha nosen på redan vid inträdet i det rum eller område som ska avsökas.

Min lille tokige expert är dock svår att lura i fällor. Han är verkligen supernoggrann och har ett oerhört tålamod. Envis som... tja, en ridgeback!

Han har nosen på från start och missar aldrig något. Alldeles vild blir han när han har vittring, men ändå lagom behärskad och gör fina frysmarkeringar (sätter sig ner vid fynd).

Här är det skallmarkering på gång, avslutningsvis. Markeringen ska ske just vid källan, det är också viktigt. Vid källan, men utan att vidröra den så att något förstörs.

En liten pyttig droppe blod. Så kul man kan ha i juletid ja...

God Jul önskar gosegubben Tyler och jag alla bloggvänner!

1 kommentar:

Camilla sa...

Duktige Tyler! Och duktiga matte som tränar så flitigt :)

Nu önskar vi er en riktigt God Jul och ett framgångsrikt 2009 ;)

Hoppas vi ses på tävlingsbanor, och kanske nån träning!

Camilla o Kito