onsdag, november 25, 2009

På däck

"Tittut, är det någon hemma? Är det dessa däck vi ska ha, matte?"Ja idag har vi bytt till vinterdäcken och Tyler hade jättekul bland alla däck och trevliga människorna på verkstaden. Han hade fullt upp att ränna runt och inspektera.

Men det visade sig bli en mycket dyr historia för matten eftersom det behövdes både helt nya däck och bultar... =(
Plus att det upptäcktes att det behövdes massa andra grejer också... =((

(Så här är valet: Alternativ 1: Du satsar på en dyr bil men den kommer också kosta multum att underhålla med massa ständigt återkommande service - vinst: den är säker och trygg och det händer förhoppningsvis inga oförutsedda grejer. Alternativ 2: Du hankar dig fram på billiga bilar som kostar noll i underhåll eftersom dom inte är värda det utan man reparerar när det rasar och man får ständigt vara beredd på vad som helst till vilket pris som helst eller rent av ingen bil alls endera dagen och press att snabbt inköpa ny riskabel skitbil - vinst: Neeeeej... aldrig mer alltså...)

Ställd inför detta faktum åkte jag sedan med Stina till Köpenhamn för att trösta mig med en trevlig eftermiddag. (Tack för det, det behövdes!)

I Köpenhamn var det julpyntat och vackert. Synd att allt är så dyrt bara numera på andra sidan Sundet. Ack, gamla tider när man tog ut halva sin lön i danska pengar och levde som en shopping-dronning...

Av någon underlig anledning började jag sedan också tänka på hjul i stället för jul när vi traskade från Ströget och tillbaks till Hovedbangården... hmm..?

Ganska fint hjul iaf.

Hemma väntade Tyler och ville ha promenad och pysselafton, leta och markera specialsöksgrejer en stund, och sedan leka med sina Nina Ottosson-grejer. Dog Casino och Dog Tornado är favoriterna just nu. Han är snabb som en kobra när han svingar runt med plattorna, huga!

Inga kommentarer: