måndag, april 26, 2010

Ut i det blå

Ja, titta noga... För detta är något så ovanligt som en blåsippsbacke..! En backe full med bara rara små blåsippor... Så intensivt blå så man kan knappt göra det rättvisa med kameran. Häftigt! Only in NVSkåne...hehe

Vitsippsbackar är det minsann också gott om. Det har blivit många promenader i helgen. Ligger i hårdträning inför Korpens stegtävling som börjar i morgon. ^^

Hur nu det ska gå... Jag har ju tänkt ha Tyler som draghjälp, men han är inte i toppform precis...

I går när vi tränade sök uppe på Söderåsen gick han inte alls!!! Tvärstopp innan rutan ens började!

Hemma uppdagades sedan problemet: en tidigare skadad kindtand tycks ha blivit inflammerad och måste nog dras ut nu (om inte veterinären, som haft koll på detta sedan det hände, tycker annat när vi ska dit igen på torsdag morgon).

I natt väckte Tyler mig med sitt rumsterande så att jag fick gå upp och sitta/ligga i soffan i vardagsrummet med honom tills han fick ro igen. (Och det är jobbigt och tungt att ha en gnällig bökande 40 kilos ridgeback i knät...)

Han är omväxlande pigg och glad korta stunder, sedan tvärtröttnar han och går bara och lägger sig, slickar sig massa om munnen, och sover tungt. Precis som om han försöker sova bort det när det blir för jobbigt.

En kille i sökgruppen sa så klokt att människor hinner springa till akuten 20 gånger innan en hund är sjuk... Det ligger nog mycket i det ja..!

Så nu är det bara att vänta och se vad det blir av detta.

onsdag, april 14, 2010

Vårfint

Vitsippsknopparna från Klåveröd slog ut i dag! Peppande att ha på skrivbordet. Vårblommor och så Mr Mustonens trumpinne! Very inspiring..!

(Längtar till sommarturnén...)

På kolonilotten finns det också ett och annat vårvackert att ta hem och pynta med. Det går fort fort med alla knoppar och blommor nu.

"Men jag ser nog vad som också plötsligt och hastigt kommit fram på bordet nu, matte!"

Vårfint var det ja..! hahaha... Här ska klippas och röjas både här och där!

måndag, april 12, 2010

Sök och besök

Inte klokt så fort det går mot vår när det väl sätter igång...

Från is och snö uppe i Klåveröd förra helgen till tussilago och vitsippsknoppar i går - på bara en vecka alltså! Vackert!

Hundarna njöt nog lika mycket som vi av att få springa i vårvärmen. Strykande åtgång på godisburkarna ute hos figgarna!

Och så kul att få figga för en annan ridgeback! Här kommer han i påviset för att mumsa leverpastej hos mej, fina goa Kito!

Foto: Camilla Holm.

Jag försökte denna gång taktiken att variera söket genom ha lite snabba hittövningar på djupet med Tyler. Men det var inget för herrn. Tyler anser att sök, ja det är hela kedjan, man tar rullen, man kommer in till stigen, man gör påvis, och sedan är det belöning ute hos figgen. Så, njet, han blev bara förvirrad över den lilla nyordningen. Bad idea...

Men roligt hade han iaf. Och sökarbetet i sig är det inget fel på. Han jobbar på fint ute i rutan. Där har vi sällan problem. Det är stigolydnaden som fortsätter att spöka. Han är lite oberäknelig, tjuvstartar ibland, strejkar ibland. Vårt lilla återkommande kommunikationsproblem som kan slå till när man minst anar det... Kanske bara vaknade på fel sida, vad vet man...haha...

Foto: Camilla Holm.

Efter söket fick vi kärt besök och påhälsning uppe i Klåveröd. Svägerska och svåger dök upp med triangakök och mumsig lunch! Mmm... Tyler övervakade noga hela projektet... (och yes, minsann om han inte fick sig en rejäl smakbit han också efteråt när vi vilade i den vackra vårsolen)

"Ser jag väl att det där är köttfärs... Fasligt vilken tid det tar, hörru!", sa Tyler.

Tack Maria och Micke för en underbar eftermiddag i första goa vårsolen! Och tack Camilla för de fina bilderna!

torsdag, april 08, 2010

Rondellhunden

Sommarsäsongen är i gång! Vi också... ;-)

I dag blev det byte till sommardäck på "hundcontainern". Ja, bilen alltså (alltid proppisfull av hundgrejer för allehanda träning med mera, kan ta max en passagerare typ hehehe...).

Passade på att gå och träna lite lydnadsmoment med piggelinohunden under den halvtimme det skulle ta. I närmsta rondell, vid ett vägarbete där det inte är så mycket trafik just nu.

Men dom som ändå körde förbi undrade nog ett och annat...

Som min kompis Maria påpekade: "Släng dig i väggen, Vilks..."

Tyler, en live-installation. En sydafrikansk rondellhund med lite grått skägg, såg jag i solens sken...

måndag, april 05, 2010

Påskpyssel

"Meeeh, jag tyckte ni sa att det var vår nu..."

Isen ligger fortfarande tjock uppe i Klåverödsdammarna visade det sig när det var sökträning på självaste Påskafton. Vi var hela 15 söksugna ekipage (!) som kom för att träna. Tur vi hade mycket mark...

Marken, som är ganska kuperad med mycket berg och raviner, bjöd på allt från is och snö till vattensamlingar, men även torrt här och där. Och solen sken gott och lagom till fikat efteråt. Det är så här brukshundsmänniskor njuter storhelger bäst, en rejäl dos träning ihop med bästa kompisen måste alltid in, eller hur..?


"Mmm, denna figgen hade laddat med riktigt påskkalas! Kattmat! Det är smaskens det!", sa Tyler.Och kolla här nu då, en riktig påsksmäll!
Ängelholms BK blev först i landet med att ha två ridgebackar i sökgruppen!

Och naturligtvis är det en släkting. Tylers pappa är hans farfar..!

Jättekul! Kito var verkligen jätteduktig i sökrutan! Och viltspårschampion som han är så hittade han ju något som sex hundar bommat i rutan (!) när han kom ut som nummer sju - en klöv i ett rep som någon lagt ut för att spåra på..! Det var lite kul när matte Camilla följde med i ett påvis och fick se något annat än en figge som Kito stolt visade upp för henne som extrabonus och trofé..!

Välkomna, välkomna, säger vi!

På Påskdagen var det ösregn. Jag passade på att jobba lite för att kunna unna mig en ledig dag. Alla egna företagares sedvanliga taktik! haha...

På Annandagen slog vi sedan till med lite annorlunda lydnadsträning... Det var ju annan dag i dag! ;-)


Klart för start!

"Kanske ska jag ha en depåplats..?", undrade Tyler.Inkallning över massa däck är ju alltid kul, lite cross-over-agility över det nästan, haha...
"Tjoho, målgång på fel håll! Oysan, oysan som det kan bli...!"

"Jasså, ingen uppflyttning här heller..? Ja men jag provar prispallen lite iaf. Nice!"