måndag, april 12, 2010

Sök och besök

Inte klokt så fort det går mot vår när det väl sätter igång...

Från is och snö uppe i Klåveröd förra helgen till tussilago och vitsippsknoppar i går - på bara en vecka alltså! Vackert!

Hundarna njöt nog lika mycket som vi av att få springa i vårvärmen. Strykande åtgång på godisburkarna ute hos figgarna!

Och så kul att få figga för en annan ridgeback! Här kommer han i påviset för att mumsa leverpastej hos mej, fina goa Kito!

Foto: Camilla Holm.

Jag försökte denna gång taktiken att variera söket genom ha lite snabba hittövningar på djupet med Tyler. Men det var inget för herrn. Tyler anser att sök, ja det är hela kedjan, man tar rullen, man kommer in till stigen, man gör påvis, och sedan är det belöning ute hos figgen. Så, njet, han blev bara förvirrad över den lilla nyordningen. Bad idea...

Men roligt hade han iaf. Och sökarbetet i sig är det inget fel på. Han jobbar på fint ute i rutan. Där har vi sällan problem. Det är stigolydnaden som fortsätter att spöka. Han är lite oberäknelig, tjuvstartar ibland, strejkar ibland. Vårt lilla återkommande kommunikationsproblem som kan slå till när man minst anar det... Kanske bara vaknade på fel sida, vad vet man...haha...

Foto: Camilla Holm.

Efter söket fick vi kärt besök och påhälsning uppe i Klåveröd. Svägerska och svåger dök upp med triangakök och mumsig lunch! Mmm... Tyler övervakade noga hela projektet... (och yes, minsann om han inte fick sig en rejäl smakbit han också efteråt när vi vilade i den vackra vårsolen)

"Ser jag väl att det där är köttfärs... Fasligt vilken tid det tar, hörru!", sa Tyler.

Tack Maria och Micke för en underbar eftermiddag i första goa vårsolen! Och tack Camilla för de fina bilderna!

Inga kommentarer: