söndag, juli 18, 2010

Att presentera ett svin (och en flock zebror och massa retstickor till lemurer...)

I dag styrde vi "lediga-dag"-bilen mot Ystad Djurpark med Kent och Broder Daniel som sällskap för bästa sommarfeeling, lovely!

Tyler var alldeles vild av glädje och stormade in från parkeringen (kände säkert alla spännande lukter!). Han hann rulla sig i gräset av lycka minst fem gånger innan vi nådde entrén...

Men i djurmötena var han mild och blid, som vanligt. Nyfiken men försiktig och snäll. Och dom flesta djur ville faktiskt fram för att hälsa på den där snälla ridgebacken.

Ganska varmt var det också. Men Tyler är lättvattnad... ;-)

Höns och kalkoner är skojiga flaxiflaxsaker. Här kan man stå och glo ett tag.

Och vad har vi här då..? Nyfikne Tyler försöker se något... Vad kan där finnas..?

"Hmm... Något är här, jag känner lukten... Kan det vara ett svin?"

"Åhå ja, var det så det var? Inte bara ett, utan två svin! Två Linderödsgrisar som låg och pustade. Tyler väntade och väntade, men dom kom aldrig upp på benen, tyvärr. Han kunde stå där hur länge som helst. Två gånger var vi där inne, för han ville in där igen när vi gick förbi huset nästa gång igen på djurparksrundan.

Aporna var lustiga att kolla på. Som ekorrar modell större svingade dom sig fram och tillbaka. Något att rynka pannan över och fundera...

Här är vi inne hos grisarna igen. I boxen bredvid fanns det getter. Mycket närgångna var dom, och Tyler fick sig en puss till och med! Han ryggade snabbt tillbaka... Huga!

Sedan kom vi till favoriten. Akut kärlek. En zebra!

Och en till! Dubbelt så skoj!

Och en till!! Alla zebrorna kom stormande till Tyler!

Det lustiga var att dom fann varandra i någon sorts pakt. För dom fyra zebrorna följde Tyler närgånget hela tiden när vi gick längs staketet - och han trivdes med dom. En annan djurparksgäst gissade att det var något genetiskt hokuspokus, att dom kanske känner igen och är trygga med varandra. Ridgeback som skydd mot lejon, typ..? Intressant teori... Något var det i alla fall med den här kemin.

När vi gick och satte oss för att fika kom zebrorna igen och kollade efter sin vän...

Strutsarna som vi kom till sedan var dock inte så närgångna av sig.

Intressant halsföring på vänstra strutsen som käkar mat...

Och när vi skulle kolla på dom här bjässedjuren så råkade dom ju förståss vara i samma hägn som Tylers kompisar, som glatt kom ångande igen..!

Lemurerna for först som skållade troll år alla håll när Tyler kom till deras bur. Men sedan när dom märkte hans lugn blev dom alldeles tossiga och började fara runt och tävla om att komma honom närmast...

Riktiga små retstickor! Såg helt vansinnigt roligt ut! Dom klättrade fram och tillbaka på den smala muren framför hans nos och klängde ovanför honom på nätet... Oavbrutet. Övrig publik fick sig ett och annat gott skratt över detta lemurfnatt.

"Puh, nu går det runt i mössan av alla grejer jag sett!" Tyler grävde sig en liten svalkande grop i gruset vid trädet. Även det ett intressant genetiskt Afrika-arv! Så gör han ofta i sand och jord och grus. Bästa sommarbädden.

Och så tog vi varsin svalkande glass på allt detta. Hit ska vi åka igen, det var ett riktigt lajbans ställe!