söndag, november 07, 2010

Höstpromenaden

Idag har vi varit på en härlig tur, SRRS Skånes ridgebackpromenad på Skäralid!

Jag beslöt att vi skulle hänga med på den långa rundan, 8 kilometer upp och ner i den vackra dalen i Söderåsens nationalpark. Det var ganska jobbigt första sträckan, eftersom det var frostiga löv på spångarna. Lägg till en 40 kilos vild, dragig hund som fortfarande tror att han är valp och blir sjövild i alla spännande miljöer...

Jag stukade ett lillfinger rätt illa redan på parkeringen kan jag avslöja...

Men sånt får ju inte stoppa äventyr!


Fröken Polkus är extremt "hemmavan" på Skäralid. Matte Åsa, som jobbar här, var dagens guide och tog oss runt. Jag fick låna och testa hennes midjebälte för min ystra sjuåring, och det var en hit, en sådan ska jag ha! Trodde aldrig det skulle funka på Tyler, men det gjorde det faktiskt.

Gott om spännande balansställen för dom fyrbenta. Men betalt vill dom gärna ha för sina konster, förståss. Köttbulle hit! Nu!!

Tyler spanande in att Polkus hade fått betalt... Och han väntade inte på sin matte nä...


Solen bröt fram så fint när vi hade kommit upp på bergskammen. Tyler hittade en pinne.

Polkus hittade också intressanta grejer...

"Måste kolla jag med...", sa Tyler. (Vad var det nu igen? Hjortkranium? Eller var det rådjur..?)

Naturen är så vacker så man nästan glömmer att det är deppe-november.

Tyler fick ett busryck och skulle leka med mig...

Åsa pekade över till Kopparhatten.


...och så var vi framme vid det magiska Hjortsprånget! Jag vågade bara ut halvvägs. Brukar inte banga för sånt här, men jag kände mig lite hungrig och mör, detta var ju efter typ sju kilometer, så nä tack, inte idag... Men en och annan travade modigt ut. Det är alltså stup på båda sidor den lilla stigen ut där. Jag gick till trädet på mitten efter staketet, sedan så lade jag i backen...

Tyler spanade på forsande vatten när rundan var slut, när vi gått nerför den branta backen ner till slutpunkten, och var tillbaka där vi började.

Sedan spanade han på korv resten av SRRS-träffen...
Mysig avslutning med korvgrillning och ännu mera trevligt hundprat. Tack alla för en supertrevlig dag! Särskilt tack till Åsa såklart!

Den här långa rundan vill jag gärna gå i vår också!