söndag, juni 27, 2010

En plats i solen

Helgen har naturligtvis till största delen ägnats åt Kent och nya albumet, en fantastisk liten pärla som landade samtidigt som sommaren... Underbart, verkligen! Stor njutning för midsommarhelgen!

Men i morse var det dags för tidig uppstigning 06 och packa ryggsäcken. Kluring-Tyler är alltid vid dörren så fort min träningsväst är på. Då ålar han sig blixtsnabbt ur täcket och är ute vid hissen före mig. Han vill inte missa något som kan ha med träning eller tävling att göra.

Vi skulle på den stora Ridgeback-Specialen på Järavallen. Och vi skulle tävla i tävlingslydnad, eftersom det bara fanns det att tävla i och tyvärr inget bruks. Så jag har på en månads tid, sedan jag bestämde mig, försökt ställa om Tyler på tävlingslydnad och inte brukslydnad. Det skiljer på några kritiska punkter, och inte ens några momenten som heter lika, utförs helt lika. Lite jobbigt.

Det gick väl sådär kan jag säga. Inget vidare. Platsliggning skulle han plötsligt inte alls göra idag. Han lade sig fint som vanligt, men när jag gick iväg så hörde jag plötsligt det svaga tingeling-ljudet från brickan i hans halsband, och vem gick väl fot så fint där vid sidan av mig om inte herr Tyler... *grrrr*

Så då ska man fortsätta programmet med en nollad platsliggning. Och det vet alla som tävlat sedan dom nya reglerna i tävlingslydnaden kom 2007 hur kul och lätt det är, va? Det fixar man inte. No way.

Tyler gjorde också en "klassisk ridgebackrad" som vi kallar det. Det vill säga antingen gör man det och gör det på 10 poäng, eller så gör man det inte alls, och då blir det 0 poäng... 127 poäng tror jag vi fick ihop (? hittar inte lappen) Inte mycket att glänsa med nä. Tiorna satt på inkallning och hoppet och något mer. Han brukar ju smälla till och vara perfekt på just dom snabba fartiga sakerna, när han får springa och hoppa och hämta saker och sånt.

Här står våra brukssök-kompisar Camilla och Kito och jag och Tyler så fint som fyra och femma, nedanför prispallen. Nä, tävlingslydnad är inget för oss bruksgubbar. Vi vill ha skott runt oss och göra lite andra saker på appellplan vi, budföringar och sånt lajbans!

Fast nu var ju inte vi där för att tävla tävlingslydnad i huvudsak. Dagens viktiga uppdrag var att hämta hem vårt pris som Årets Brukshund 2009... Det var ju den glansen vi skull sola oss i, och det gör vi så gärna! Det var för övrigt andra året i rad vi fick detta pris, så det känns extra gott!


Knasgubben och jag poserar med fina rosetten.


Tyler hade en toppendag bland alla snygga töser. Det var ju damernas dag idag på Ridgeback-specialen, bara tik-klasser i ringen. Här får bruks- och buskompisen Malaika en grattispuss till sin fina placering, 8:de bästa tik totalt! Kul!

Haha, kolla tungan är nästan lika lång som rosettbanden!

Och så hem på eftermiddagen i stekvärmen för att fixa till och inviga min nya egenbyggda grill (som är så ful så den endast visas upp för dom som kommer på grillmiddag) på kolonin. Kents nya på hög volym som soundtrack hem såklart. Solklart underbart.

Tack alla för en jättefin dag i solen! Så himla kul att träffa alla goa gamla ridgebackkompisar! Och jag glöder som röd vete kan jag säga... Den tog bra den platsen i solen i dag...



(och röd vete är en färgbeteckning för rhodeisan ridgeback)

lördag, juni 26, 2010

Midsommar 2010

Bilden talar för sig själv. Här är Kent-koma som gäller just nu. I megaformat.

Kents nya släpptes tidigare än vad som var sagt, en fantastisk present! Ett jäkligt bra album dessutom!

tisdag, juni 01, 2010

Bergtagen

Från Roslagen ena veckan till Bergslagen nästa! Vi har varit uppe på HundCampus i Hällefors på reload och upgrade i specialsök. Intensiva späckade dagar, fulla med lärdomar och nyttiga övningar. Mycket roligt och spännande!

Tyler och jag är ju där som "veteraner" som det heter. Vi gick den ettåriga utbildningen i specialsök för några år sedan och tog vår examen om specialsöksekipage i liksök hösten 2008.

Men man är aldrig fullärd när det gäller hunderi, och särskilt inte specialsök. Det händer hela tiden nya saker på området, både i utbildning och på olika specialsöksområden. Det är därför man måste se till att hålla sig uppgraderad.

Som vanligt bodde vi på det härliga hundvänliga vandrarhemmet Älghornet, hos Sico och Els. Tyler stormade in på sitt vanliga vis och ville envist till det rum vi brukade bo i när vi gick grundutbildningen. Det ville han sedan varje gång vi kom in! Men det var ett annat rum som gällde nu ju, så han fick fösas till det likt en envis ko haha...

Det gick bra det med, och så hade han ju gott sällskap av miss Sunny också denna gång. Här har vi bäddat till det för oss i mysiga "jättebiabädden"...

Uppkopplat och avkopplat var det här ja! ;)

Storslagen vy i Bergslagen... Utsikten från Hökhöjden utanför Hällefors är magnifik, verkligen. När man är häruppe i trakterna måste man passa på att ta sig runt lite och kika på naturen. Fantastiskt vackert, massor att titta på överallt!

Sunny var med mig på alla teorilektioner. Hon såg rätt konfunderad ut. Mycket att ta in för både henne och matte!

Här pågår spårträning. Spår är särskilt viktigt i specialsök och när Lennart talar och lär ut lyssnar till och med tallarna...

Här kommer Tyler för att göra sitt spår. Han kommer att göra några fynd under sin spårning som han ska markera och som har med hans ämne att göra. Preparat finns utlagt i det spår han ska leta upp.


Och som han jobbade på den rackarn! Jag var mycket mycket nöjd med hans spår och sök i skogen. Han är så rolig att jobba med denna envisa killen!


Skrytbilder från HundCampus "Hall of Fame"!

I mässen sitter alla examensdiplom uppsatta på väggarna. Vårt också, mitt och Tylers!















Hällefors by night. Så här såg det ut kl 23.00 lördagen den 29 maj när vi gick kvällsrundan.

Och så här såg det ut på morgonrundan! Varmt och skönt var det också, mer sommar än i Skåne! haha


Tyler tyckte att det nya superlabbet på HundCampus var superspännande och kul.

Och Sunny kände sig som vanligt lätt uttittad... ;) Men hon hade hur kul som helst, Hällefors och HundCampus var en överdos av äventyr även för henne. Så mycket hundar, så mycket att titta på och upptäcka!

Vägen hem, en av Sveriges vackraste motorvägar detta va? Teddybears "Ahead Of My Time" på hög volym och så smyger man ner mot Skåne...

Hoppas vi snart vänder kosan och nosen uppåt igen till Hällefors!