måndag, maj 24, 2010

Ridgebackpromenaden

En liten skara slöt upp för helgen ridgebackpromenad på Järavallen, som ordnas av SRRS Skåne.

Man går en liten slinga, och så ordnas det med lite övningar för hundarna på olika stationer. Jättekul! "Skynda dig, matte!", sa Tyler.

Li, som höll i promenaden, hade laddat med massa spännande och kluriga övningar. Backa hunden uppför en liten slänt var jättekul att testa till exempel!

Här ska det plockas ner godbitar från en trädgren. Zamba tittar på Hemulen för att klura ut hur det ska gå till.

"Very easy peacy, jag kan plocka gotter jag med!", sa Zamba när husse Hans assisterade henne i hallonrisen.

Undras vilket djur som plockat och pickat godsaker eller något på detta gamla döda trädet..? Myror..? Fascinerande...

Stor gubbe på liten stubbe! Hemulen är jätteduktig på balansgrejer, han.

Tyler spanade på utsikten över Järavallen. Vackert ställe.

Och jag kollade på ännu fler vackra växter, den giftiga druvflädern till exempel. Vacker iaf.

Efter promenaden var det trevlig fikatajm också och hundprat. Jättekul med ridgebackpromenader, måste vi gå på mera!

Fast jag måste erkänna att Tyler är nästan lika jobbig på den här sortens äventyr som när han var valp. Kastar sig fram och hit och dit så jag blir helt trött i armen. Fram fram fort fort jag jag... Stoppa mig juni (Lilla Ego)... håhåjaja...

Tack för jättetrevlig promenad och sällskap!

måndag, maj 17, 2010

Lägerliv

Så har vi varit iväg på Eftersöksakademiens finfina läger igen! En lång toppenhelg, långt långt bort...

Ja långt bort för oss skåningar iaf! Ganska drygt att köra till Väddö och leva barackliv på det gamla fina regementet. Men jag hörde att det var regntungt och grått hemma i Skåne, medan vi hade tipptoppväder däruppe, lagom varmt och soligt, svaga fina sökvindar, helt perfekt! Och terrängen har ju allt att bjuda på, skog, berg, vatten, fästingar... (jodå, massor av sådana har plockats både av och ut, huga!)

Mycket bilder blev det också. Inte mycket jag orkar skriva till dom bara! Kan bara konstatera att det precis som förra året var ett fantastiskt kul läger med mycket bra upplägg av övningar och allt. Massa nya lärdomar och nyttigheter.

Och så har jag en fantastiskt duktig hund. Jag är grymt imponerad över både vad han kan, hans snabbhet och exakthet, och hans förmåga att ställa om till nya uppgifter och orka göra så mycket olika saker så effektivt. Spår, patrullstigande, frisök, liksök. Tyler är som en "ironman", han bara sliter på han och tycker att allt är superkul...

Och så är det ju så kul att resa iväg med honom. Fast det är ganska trångt i såna små smala sängar som på en militärförläggning får jag ju säga... Han tar mycket plats när han vilar ut mellan varven... hahaha...

"Undras vad som finns ute på denna bryggan?" Tyler hittade minsann ett och annat likpreparat nere bland vassruggarna i badviken.


Här är vi ute på grupporientering. Kan avslöja att den kvällstävlingen vann vi inte!

Jag älskar lumparklotter! Var bara tvungen att plåta inne på dass... hehe... Heja Bogge!

Ut i djupa skogen för att spåra hej och hå... Här är det min kompis Camilla som ska gå ut med sin Kiddo.

Här är det jag som får instruktion om hur man arrangerar spårbortfall under träning, att spåret plötsligt bara tar slut men fortsätter någon annanstans strax intill efter avbrottet. Mycket intressant metod. Foto: Camilla Bergman.

Tyler har spårat sig fram till en plastbit och markerat den för mig. Foto: Camilla Bergman.

Tyler under arbete i den avslutande storövningen på lördagen medan jag sköter upplägget med karta, kompass och gps i ett anvisat område som ska genomsökas och säkras. Vi letar efter olycksoffer efter en flygplansolycka. Foto: Therése Bäckman.

Här är vi framme vid fyndplats av person. Foto: Therése Bäckman.

Tyler sliter vidare. Vi letar även efter kläder och annat av intresse. Foto: Therése Bäckman.

Här har Tyler hittat ett par byxor i skogen. Foto: Therése Bäckman.

En underbar långhelg som sagt med många om- och uppstarter hit och dit på alla möjliga uppgifter. Inte konstigt man kroknar så här hemma i soffan med sin sköldpadda sedan när man kommer hem igen till Skåne eller va..? Goa bästa fina tuffa gubben! ;-)