tisdag, februari 16, 2010

Fet tisdag

Tjoho, fettisdag! Fastlagsbulledags... Mmm....

"Undras om hon ställde den där av någon anledning nu då??" Tyler bidar sin tid och väntar tappert...


Jodå, matten bjöd till lite..! Mmm... Delad glädje är ju dubbel glädje.
<3 <3

Avslutar dagen ännu fetare, med P3 Hiphop med Timbuktu och DJ Amato. Yo man, så himla bra! 00-talet, Part 2 denna gång, dig in!

måndag, februari 15, 2010

Kalla och heta möten

Ah, så nice, tidig morgon i iskalla Sibirien utanför Ängelholm. Solen har just gått upp och herr hund låter sig surt fotograferas av mig med sin nya röda sökrulle som fick premiär denna lördag. Den var faktiskt helt perfekt!

Hade köpt en ny liten kort orange påvislina också, som även den fick ha premiär. Lite för trickig i kylan bara med ett väldigt litet knäppe, annars var den helt ok och praktisk, bara ett snöre liksom så att figuranten ser att det är ett löst påvis. (Nej matten springer inte med eller låter sig dras av den starke gubben i den djupa snön, nätack!)


Underbart att vara i skogen med våra glada sökhundar! Tjohopp i snön är ju jättekul! Man riktig ser hur dom njuter där dom ångar fram och verkar tycka att det är extrakul att jobba i de vita skånska snömassorna. Dofter sprids ju på ett annat sätt också i snö, så det gör säkert sitt till.


Här är det Daffy som är ute på snöröj.

Jag var faktiskt riktigt nöjd med Tyler. Han går fint och med bra fart, gör verkligen ett prima sökjobb i snön. Som vanligt är det jag själv som står för lite "stig-strul" och slarvar lite med uppställning i skicken osv.

Men jag funderar på om jag inte måste köpa det i träningen. Alltså att priset jag får betala för hans arbetsglädje ligger där. Ju mer jag går in och petar på detaljer i skicken, desto lättare kommer problemen med att han slår ned på takten, segar sig eller är allmänt ovillig till samarbete. (ja det är ju dock en hanne så det är väl inget okänt fenomen...hahaha...)

Jag får väl ta till det beprövade knepet att låta honom hållas och tro att han är den som bestämmer typ, och så bara gå in och peta inför tävling. Jag vet ju att han har grundlydnad och tål tillsägning när det verkligen gäller. Ska man bara stå och mata massa slag i träning kan man kanske hellre ägna tiden åt att träna ingångar, framslag och annat som han inte bryr sig lika mycket om som stela uppställningar och exakta kommandoskick.

Helgen bjöd även på en riktigt hot date för herr Tyler... En helt annan utmaning än sökskogens prövningar! Miss Sara mötte upp för en god eftermiddagsfika i Kvidinge med en stajl à la Tudor-batteri... Inget man går förbi i första taget, tyckte blyge Tyler...

Tur som var så fick vi komma in till sist... hehe...

måndag, februari 08, 2010

Nytta och nöje

Måndag igen efter en helg späckad av massa jobb, men också nöjen och nyttigheter. Tyler och jag har hunnit med många långa promenader runt omkring i Malmö. Kallt, isigt och massa snö, men ändå. Han stormar fram och jag efter med mina halkskydd som garanti för no more benbrott... Mycket frisk luft! Och Tyler har alltid så kul.

Tyler träffade bland annat en tvärilsken jack russell-dam på sju år på en av rundorna. Hussen och matten blev helt paffa över hur stormförtjust hon blev i Prince Charming, alla sura damers favorit. Synd jag inte tog bild på det, det såg så kul ut!


"Jösses, min gentlemannahund har blivit gammal och grå om nosen", tänkte jag här...

Men kluringluring, han hade bara försökt rulla sig (!) i en cementhög vid en av de byggarbetsplatser vi besökte i helgen...

Tyler håller nog färgen ett tag till haha...


Ah, helgens färgglada vackra nöjen! Ett parti biljard och så en ljuvlig bukett tulpaner. Minsann ligger det inte en hund i fåtöljen bakom och trynar mellan sina äventyr...

Han vägrade dock att posera fint bredvid blommorna. Han blir alltid supermisstänksam om jag plockar fram kameran ju...

På söndagen blev det nya långa turer nere i Västra hamnen. Där är nya grejer att titta på varenda gång man går där. Väldigt spännande ny stadsdel som växer fram. Många ställen för Tyler att klättra på!

Men vad ska man göra med en hund som tvunget ska lägga nosen i blöt på alla byggarbetsplatser han älskar att snosa och strosa runt på..? Meet Mr Orange... Sötisen! ;-)


Mera orange. Högtryck i saftfabriken... Mmm... Massa nyttig blodapelsinsaft. Jag gör den extra nyttig med råsocker. Gott!måndag, februari 01, 2010

The one to blame

This is my friend from California, Johanna. She is the one to blame for the snow...

Johanna har varit på besök hemma i Skåne och Helsingborg, som hon kommer från, och hon ville ha och önskade sig lite svensk vinter. Vilket hon ju fick i megados... Jo jo...

Tyler och jag följde henne till tåget igår och naturligtvis började det snöa massor då med..!

Straffet för all snö och vinterkyla de senaste veckorna kan ha blivit att hon drabbades av strejken på Kastrup idag, när hennes plan skulle lyfta för återfärden till sunny California... ;-)

Well, see you over there. I might just bring something with me... hahaha...