tisdag, september 29, 2009

Övervakat höströj

Idag blev det lite höströj på kolonin. Bäst passa på när vädret är så fint.
Grävde upp massor av fina goda jordärtskockor och plockade in de sista björnbären. Och så blev det höstgräv i landet, en sista gräsklippning och klippklipp på buskar.

Allt flitigt övervakat av Tyler. Han avskyr när jag gör saker som inte han tycker är roligt, saker där han inte får vara med som huvudperson och jobba.

Då brukar han gå och sätta sig och "sura". Som en staty sitter han och glor på mig, grej för grej som jag gör. Ska jag kratta löv sätter han sig där jag ska kratta, klippa buskar, ja då sitter han bredvid busken och tittar anklagande på mig. Eller som här, när jag plockar björnbär och råkar titta bort mot altanen. Inte ligger han och vilar inte...
"När är du färdig matte? Jag har jättetråkigt. Ser du inte som jag lider..?"

onsdag, september 23, 2009

Sökförsök

Så har vi varit på sökläger igen med Burlövs BK! För fjärde året i rad uppe i vackra Majenfors utanför Markaryd, på Solhaga.

Tyler kände såklart igen sig. Han stormar alltid ner till kraftverket och vill kuta fram och tillbaka över den lilla bron (eller vad man nu ska kalla den där gångspången över slussen och det höga fallet). Tyvärr var det inte så mycket till dånande vattenfall i år. Det har varit alldeles för lite nederbörd för det, förklarade en kraftverksspanare för mig som var där för att fotografera kraftverket från alla möjliga håll. (Jodå, det finns såna med, som trainspotting och flygspotting, fast gamla fina vattenkraftverk!)


Ugh, vad härligt att stå upp tidigt och hoppa i hundkläder och bil och så rätt ut i skogen! =)


Instruktör Tommy förklarade brukssökets sköna värld för ett nytt gäng "prova-påare"...


Och jag njöt av att likhunden Tyler minsann inte glömt att det går fint att leta efter levande människor också! Heja Tyler!

Om jag skulle söka mig tillbaka till brukssöket kanske..? Tävla lite?? Hmmm...

Ja, ortopeddoktorn som räddade mitt ben (som jag bröt i sökskogen för ett år, åtta månader och fem operationer sedan) gav mig klartecken nu i tisdags för att börja springa nu... Heja mig!

Tusen tusen tack Burlövs BK, som ordnar detta trevliga läger varje år! Och tack alla sökfreaks för en supertrevlig skogshelg!


onsdag, september 16, 2009

Beskyddaren


Idag har vi varit i Mölle och gonat oss hela eftermiddagen. Bland annat blev det en tur på fäladen. Tyler tyckte det var tipptoppkul med utflyktsrunda på Kullaberg!
 
("Utom när matten plockade sina jämrans björnbär, för sånt tråkigt hatar jag", hälsar Tyler).
 
När jag plockade björnbär lade sig Tyler ner i protest vid sidan av mig. På vägen eller i gräset parkerades den sura ridgebackryggen. Blev därför inte så mycket björnbär plockat, en knapp liter bara. Men det gjorde ju inte så mycket. Det finns så mycket annat kul att kolla på i Mölle. 

Tyler träffade en underbar liten nio veckor gammal valp när vi fikade nere i hamnen. Lilla Molly, en Irish Glen. Han tog henne genast till sitt hjärta som den valpfarbror och gentleman han är. Andra hundar fick inte komma nära och besvära den lilla söta tjejen, minsann! Då lyfte beskyddaren på läppen och gav sig ifrån ljud... hehe.... 


Själv lyfte jag på läppen för den goda maten som kökschef Unn serverade på Knaves Café i hamnen. Dagens rätt var denna lyxiga fiskpudding... Mmm, så underbart gott!!! 

Mölle måste man åka ofta till! =)


söndag, september 13, 2009

Lilla Ego

Finns det något ljuvligare än de sista krispiga fynden från koloniträdgården? En doftande ros och några frukter och bär...

Det skulle väl vara den där man har så kär... ;-)

Han som ligger där på andra sidan bordet i sin fåtölj och just har fått besked på söndagsmorgonen om att vi ska gå iväg och jobba. Den sura ridgebackryggen vändes genast mot mig när han förstod att vi inte skulle iväg och träna något... ("Tar du inga hundgrejer med så behöver jag väl inte följa med??")

Snacka om uttrycksfull egoist!

söndag, september 06, 2009

Pole position

Depåhunden hängde på Väla Motorbana i helgen och ännu en SKCC-omgång. Mycket spännande, tycker Tyler.



Tyler vill gärna sitta nära och glo, heat efter heat...



"Aha, där var en intressant omkörning i KZ2..."


Bäst av allt är få dra en egen repa varvet runt när alla heat är körda! Som gammal dubbel lure coursing-mästare måste man ju ha lite att komma med, eller hur..? =)

"Ja, nu är det minsann min tur att dra järnet full gas! Tjohopp!" 


onsdag, september 02, 2009

Som man bäddar får man ligga

Man går upp, man bäddar sängen fint, man går och jobbar, man kommer hem på lunch och Tyler har rivit upp och bäddat om hela rasket...

Vad ska man säga?

Ja och vad kan man göra med en frustrerad, egocentrisk, arbetsglad hund som bara vill att vi ska göra hans grejer hela tiden..? Matte har väl inget annat att göra, tycker han typ...

Nu är det kväll och han ligger demonstrativt och knorrar och surar under soffbordet och glor på mig. Bäst att prova att köra slut på hans pigga hjärna innan vi dimper i säng och håller natt...