torsdag, oktober 30, 2008

Vad två öron klarar

"Nu får du sluta med den där Kentboxen. Jag har en trasig gammal apa vi kan leka med you see!" =)

lördag, oktober 25, 2008

Gosegrisen

Vräka-sig-och-njuta-kungen hälsar och tackar för alla gratulationer på mail, bloggar, sms, med mera! =)
Foto: Tomas Fröstberg

onsdag, oktober 22, 2008

Pärlor

Vi är just hemkomna från Hällefors med vårt vackra diplom från HundCampus... =)

Tyler och jag har som ekipage tagit examen, godkända i grundläggande specialsöksutbildning, liksök, den ettåriga utbildningen.

Behöver jag skriva något mer om hur glada och stolta vi är? Nä, det räcker nog fint så här... Tyler ser ganska stolt ut på examensbilden i alla fall, så jag tror han känner hur unik han är. Sveriges första rhodesian ridgeback som genomgått en sådan här utbildning.

Vi har haft så kul och gjort så mycket under vår utbildning och träning. Tyler är guld att jobba med, en underbar hund med en järnvilja och stor envishet i sökarbete efter sitt preparat. En sydafrikansk brukshund helt enkelt!

Tack alla på HundCampus för en fantastisk tid och för alla goda lärdomar!

Stort tack också till husse och till Julie som bistod oss som assistenter under utbildningen den tid i våras då jag drogs med det eländiga brutna benet.

Nu ska vi fira med att sova ut efter de senaste dagarnas flitiga äventyr från morgon till kväll...

onsdag, oktober 15, 2008

Nosiga typer

Idag gjorde jag ett journalistjobb som innebar att jag hade det tvivelaktiga nöjet att ringa Skånes (eller Sveriges) suraste åklagare. Han är ökänd för att mästra journalister bland lagrummen med en typig och elak ton.

Han sa att han undbad sig mina "nosiga frågor" om sitt ärende. Han kände (tack och lov?) inte igen mig. För många år sedan ringde jag honom minst en gång i veckan som journalist och frågade om allt möjligt i pågående kriminalfall.

Jag tordes inte berätta för honom att jag numera själv är jurist.
Fast egentligen borde jag kanske det. Det var ju faktiskt han som var en av mina inspirationskällor till att börja läsa på juristlinjen. Just för att jag var trött på att bossas runt och få höra att jag och mina kollegor inte fattade ett sk*t om juridik och att han ville få göra sitt arbete ifred utan att bli störd av oss med våra dumma frågor...

Undras om han skulle bli lite gladare då?

måndag, oktober 13, 2008

Fikatajm

Gäller att ta rätt bit till espresson. Det torkade kycklingfilékexet är till Tyler, kolakakan till mig.

söndag, oktober 12, 2008

Kris? Toga, toga...

Är det finanskris verkligen? Vet inte om jag tror på det. Överallt byggs det på nya shopping- och upplevelsecenter (vad nu det är) runtikring Malmö. Ja säkert på andra ställen också.

I Sydsvenskan läste jag idag i söndagsdelen en intervju med en zenbuddistisk lärare. "Vi shoppar ihjäl oss", var rubriken. Klok människa. Men vem f-n tycks bry sig?

I en annan del av tidningen lockar shoppingställena med att dom har söndagsöppet. Kom hit, kom hit, köp, köp...
Så är det kris eller inte? Vilka är det egentligen som kan fortsätta shoppa på?

Är det bara jag som associerar till Deltagänget?
Vi skiter i att det är kris och saker går emot oss liksom. Vi ordnar en megafest istället! Shoppar och upplever saker som gör oss glada och glömmer kris och elände...

Otter: "You guys up for a toga party?" Bluto: "Toga! Toga!" Otter: "I think they like the idea, Hoove."

Yes, jajamen Otter, hela Sverige diggar partyidén.


lördag, oktober 11, 2008

Slut i rutan

Tyler är hos husse i helgen och idag har dom tränat järnet i sökrutan. Tyler är tydligen helt slut, ser jag via ett MMS... Mysgubben..! Han är så go när han däckar ihop så här... Zzz... Foto: Tomas Fröstberg

fredag, oktober 10, 2008

Fångad av film

Var och såg Maria Larssons eviga ögonblick igårkväll.
Vad kan man säga? Helt knockad, så bra var den. Det är någonting med Jan Troells sätt att fånga saker och skeenden så in i minsta detalj, så vackert att det gör ont. Till och med eländet blir vackert berättat och känns ända in i mage och märg.
Och skådespelarna! Känslor och nyanser i minsta minspel, minsta roll. Maria Heiskanen äger ju naturligtvis en stor del av filmen. Kameran älskar henne, och hon ger allt till den. Men det är extra trevligt att äntligen också se Mikael Persbrandt få spela ut så bra i en sådan här film.

Det är en sådan där film som man sitter kvar och läser alla eftertexter på och undrar varför den måste ta slut. Man är så inne i historien som berättas.
Det slår mig att jag minns exakta scener jag såg som barn i Utvandrarna och Nybyggarna just för Jan Troells sätt att berätta med kameran. Om man kan säga att man målar med en kamera så är det just så jag vill beskriva att han gör. En slags bildmåleri i rörlig form. Bilder som fångas av sinnet och minnet.

Efteråt ville min väninna Pia absolut gå på Brogatan en stund. Jag satt som halvt bedövad i ett hörn större delen av det barbesöket och bearbetade filmupplevelsen... Jag är så tråkig. När något är riktigt jävla bra blir jag stum en bra stund.

(Bilden av fjärilen tog jag den första dagen jag var ute och gick på kryckor i våras efter min olycka. Dom som sett filmen förstår vad ett litet flygdjur har att göra här.)

tisdag, oktober 07, 2008

Stegstalker

Men Tyler då... Stalkning ska bli förbjudet... Gäller även stalkning uppför stegar, Tyler...
Otroligt vad den hunden tar sig för i sin iver att hjälpa till. =)


Det är dessa mina jobb han vill upp och inspektera. Vi är så flitiga, jag och mina Black & Decker-kompisar. Shit vad jag har lärt mig mycket nytt den senaste tiden. Hade ingen aning om min kapacitet på området. En naturbegåvning haha. Jag kan allt om ventiler och sicksackspikning av takpapp. Prat om rundsågning och överlappningar spetsar mina öron och gör min tunga lika vass som sticksågen.

Nu har jag gjort slutfinish med silikonpluppning av alla jämrans kanter och spikar. Det var inte lika kul som att såga och banka. Tyvärr blev det för mörkt för att fotografera det färdiga resultatet.

måndag, oktober 06, 2008

Uppklarat

Äntligen har jag fattat varför jag gillar Kleerup.

Hörde på radion någon säga att han är inspirerad av Giorgio Moroder. Jag har ju inte kollat upp Kleerup så det kunde jag iofs sett tidigare. Men det är ju inte så konstigt då att det är någonting bekant och nice med Kleerups musik om man har Scarface som favoritfilm...

"Who do I trust? Me!"

söndag, oktober 05, 2008

Skörd och störd

Det är skördetid på kolonin. Grävde upp fem kilo prima jordärtskockor igår. Jag tror mig ha den bästa sort som finns, släta utan massa knölar och grejs. Mycket mjälla och goda. Tyvärr har jag varit lite dålig på att höstgräva dom senaste åren, så årets skockor var inte sådär jättebigga som dom brukar vara. Men det ska nog går att ugnsbaka dom ändå... Eller göra gratäng... Mmm...
Mina vackra gladiolus hade vikt sig för vinden. Bara att ta hem dom med då alltså.Har legat hela dagen nu i jordens j-a migrän. Jag har inte lärt mig ännu att tolka tecknen som kommer innan. Jag trodde att jag hade tappat en kontaktlins eller kanske satt in fel lins i vänsterögat... Och jag trodde att den där lilla värken över ögat var vanlig spänningshuvudvärk. Det är ju så mycket med jobb, sjukgymnastiken efter mitt brutna ben, med mera blablabla...
Sitter man med sin bokföring en lördagskväll är det ju inte konstigt om man har lite ont i huvudet, menar jag.

Och så krasch-krasch-kabrak så vaknar man mitt i natten och huvudvärken är inte över - den har bara börjat...

Skönt att ha haft den vackra gladiolusen att titta på från sängen iaf.
Känns som man förlorar en hel dag, blir störd av migränhelvetet. Fast kanske är det så det ska vara? Man blir störd för att man inte tog hand om sig bättre innan, helt enkelt. Pass auf, nu blir det sängen i mörker en hel dag liksom...

torsdag, oktober 02, 2008

Under regnbågen


"Ja matte, det är fint med en regnbåge över appellplan, men vi kanske kan komma igång och träna lite nu..?"

Otålige Tyler tycker inte om fotograferande. Han vill bara jobba och göra sina grejer hela tiden. Men han är mycket duktig så det är bara att sätta igång...

onsdag, oktober 01, 2008

Dolus eventualis krogis

Jösses, diskrimineringsdomen i HD idag.

Lägre skadestånd för att killarna egentligen inte ville in på krogen utan bara testade om de skulle få komma in..?

Hahaha...
Hur har dom resonerat i HD då egentligen?

"Dolus eventualis krogis" som nytt juridiskt begrepp för diskrimineringsfallen?

Hur bevisar man att man vill gå på krogen?
Att man verkligen vill ha ett jobb man söker?

Jösses igen.